HoNOS


HoNOS (Health of the Nation Outcome Scales) is een observatievragenlijst die bestaat in twee varianten. Namelijk de versie voor jongeren (HoNOSCA) en de versie voor ouderen (HoNOS 65+).

Omdat alle versies van de HoNOS observatievragenlijsten zijn, moeten de lijsten door de behandelaar en niet door de client worden ingevuld. De HoNOS meet het sociaal en geestelijk functioneren van een client op een gegeven moment in de tijd. De HoNOS leent zich prima voor metingen  op meerdere momenten. Zo wordt de HoNOS vaak voor, tijdens en na de behandeling ingevuld door de behandelaar. Zo kan de behandeling uiteindelijk op een goede manier geëvalueerd worden.

De HoNOS heeft geen subschalen maar geeft alleen een totaalscore. De vragen in de lijst gaan onder andere over mentale, sociale en emotionele aspecten maar ook de vaardigheden van een client worden gemeten. De HoNOS is bij Reflectum gratis af te nemen.

De HoNOS vragenlijsten zijn onderdeel van het standaard pakket vragenlijsten en zijn dus voor iedereen die gebruik maakt van het ROM portaal beschikbaar. U kunt het codeboek voor de HoNOS op deze pagina downloaden.


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.