Hoe kan ik vragenlijsten direct versturen via de e-mail?


U kunt een bericht laten sturen aan uw cliënt, waarin de cliënt geattendeerd wordt op de beschikbaarheid van een vragenlijst. Dat bericht wordt per e-mail verstuurd als u voor die cliënt een geldig e-mailadres heeft ingevuld bij de cliëntgegevens en het berichttype op 'E-mail' staat. Standaard worden elke nacht rond middernacht alle vragenlijst voor die dag verstuurd. Het is echter ook mogelijk om een e-mail direct te versturen.


E-mail direct versturen
Als de e-mail direct verstuurd moet worden, dan kan dat door een extra handeling te verrichten.

Allereerst moet de vragenlijst gekozen worden en moet de invuldatum gepland worden. Als die invuldatum vandaag is en u zou die e-mail ook direct willen versturen, dan moet u in het scherm 'Metingen' in het tabblad 'Gepland' de vragenlijst selecteren (éénmaal klikken) en daarna drukt u op de knop 'Verstuur Bericht'. De mail wordt dan direct verstuurd.
E-mail automatisch versturen
De e-mails kunnen ook automatisch verstuurd worden. Indien u een aantal vragenlijsten vooraf plant voor een later moment, dan wordt op de dag dat de vragenlijst ingevuld moet worden een e-mail verstuurd aan de cliënt.
Het programma dat daarvoor zorgt kijkt op gezette tijden (vaak rond middernacht) naar de vragenlijsten die uiterlijk die dag ingevuld zouden moeten worden en waarvan nog geen  bericht is verstuurd. Voor al die vragenlijsten wordt dan alsnog een e-mail verstuurd. Dat betekent ook dat de vragenlijsten die op de vorige dag zijn klaargezet en waarvan niet nog apart een bericht is verzonden (zie hierboven) alsnog een bericht wordt verzonden.


U kunt in deze instructievideo bekijken hoe u een vragenlijst (direct) kunt versturen. 
Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.