Cliënt deactiveren


Wanneer een cliënt is uit behandeling is kunt u dit dossier verwijderen of deactiveren. Het verschil hiertussen is dat wanneer de cliënt verwijderd is, dit dossier nooit meer terug te halen is. Wanneer de cliënt is gedeactiveerd staat deze niet meer in uw cliëntenoverzicht, maar is deze nog wel in te zien, en eventueel weer te activeren. 

Over dit onderwerp is ook een video beschikbaar, deze kunt hier vinden.

Een cliënt deactiveren:

U kunt een cliënt deactiveren, door zijn dossier te openen, en in het tabblad kenmerken, onder persoonsgegevens, zijn status op inactief zetten. Dit doet u door onder het woord persoonsgegevens te kiezen voor 'wijzigen' en vervolgens, na het wijzigen van de status, weer te kiezen voor 'opslaan'. Zie onderstaande afbeelding:


Wanneer u dit heeft gedaan is de status van deze cliënt 'inactief'. Dit betekent dat er geen vragenlijsten meer kunnen worden ingevuld door deze cliënt, en dat deze cliënt niet meer in uw overzicht staat. 

Een inactieve cliënt zoeken:

Wanneer u een cliënt die u eerder inactief heeft gemaakt weer wilt activeren, of zijn dossier in wilt kijken kunt u deze op de volgende manier vinden. In uw cliënt-overzicht, onder het tabblad 'home' kiest u naast het woord zoeken voor het pijltje naar onder. Op deze manier kunt u uitgebreid zoeken. Hier kunt u dan kiezen voor status 'inactief'. Als u daarna kiest voor zoeken verschijnt er een lijst van uw inactieve cliënten. Waar u uiteraard weer op de gebruikelijke manier in kunt zoeken. Zie onderstaande afbeelding:


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.