Hoe kan ik bestaande Incura clienten koppelen?


Om vanuit Incura de juiste patiënt te kunnen aanroepen in het ROM-portaal van één van de ROM-aanbieders,is het van belang dat het ROM-portaal weet om welke patiënt het gaat. Om hier geen misverstand over te laten ontstaan wordt er in de aanroep gebruik gemaakt van een zogenaamd ‘patiënt-koppelnummer’. Dit nummer wordt aan het ROM-portaal doorgegeven vanaf het moment dat u op de behandelepisode op de knop ‘ROM’ klikt en wanneer alles goed gaat, worden de ROM-gegevens van de betreffende patiënt in het portaal in beeld gebracht. In principe is dit een proces waar u normaliter geen omkijken naar heeft. 

Als u vóór het gebruik van deze koppeling al gebruik heeft gemaakt van Reflectum Rom zult u een aantal aanpassingen moeten doen. De cliënten die reeds in het ROM-portaal staan moeten nog gekoppeld worden aan de patiëntgegevens die in Incura staan. Die koppeling wordt gemaakt op basis van het patiënt koppelnummer, dat iedere patiënt in Incura heeft. 

In het geval er voor deze patiënt eerder nog geen ROM-gegevens werden opgevraagd in het ROM-portaal, dan wordt er vanzelf een nieuw patiënt-koppelnummer voor de patiënt aangemaakt. Dit ‘patiënt-koppelnummer’treft u aan op het trajectformulier. In het dossier treft u dit gegeven aan via: Behandelepisode --> Zorgpad --> trajectformulier BGGZ/SGGZ--> tabblad ‘algemeen’. Zie onderstaande afbeelding:Dit nummer dient u, voordat u de koppeling gebruikt, in te voeren in het ROM-portaal. Dit doet u door in te loggen in het ROM-portaal, en dan in het cliënt-overzicht dit koppelnummer te plaatsen. U kiest dan onder het woord persoonsgegevens voor wijzigen, voert dan het nummer in onder 'extern patiëntnummer' en kiest voor opslaan.

Zie onderstaande afbeelding:

Wanneer u dit voor uw cliënten gedaan heeft zult u voortaan rechtstreeks vanuit Incura in het ROM-dossier van deze cliënt komen. 


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.